Dragan Hajduković "Through the Wormhole" SCI

Crnogorski fizičar, Dragan Hajduković je predstavio svoju teoriju o bipolarnosti gravitacije u okviru američke naučne dokumentarne serije Through the Wormhole, koja se bavi temom gravitacije a emituje na Science Channel-u.

Naime, 2. jula u okviru pomenutog popularnog serijala naš naučnik je predstavio svoju teoriju koja djeluje kao najbolji kandidat u objašnjenju gravitacije, nakon srušenih supersimetričnih teorija  LHC eksperimentima, u CERN-u. Izbjegavajući  pojam tamne materije i  tamne energije, kojom nauka trenutno objašnjava ubrzano širenje kosmosa uprkos djelovanju gravitacionog polja, Hajduković uvodi pojam kvantnog vakuma koji predstavlja realno stanje materije podjednako kao i tečno, čvrsto i gasovito. U svoju teoriju uveo je i pojam virtuelnog gravitacionog dipola.

Hajdukovićev rad je dostupan u naučnim časopisima, kao što su Physics World i Nature Physics, a njegova je teorija privukla i italijanske astronome Alberta Vekjata i Marija Gaija, koji su riješili da istu testiraju.

Dragan Hajduković je partner Fondacije za promovisanje nauke, ujedno i predavač na Zimskoj školi nauke i  festivalu  Noć Istraživača 2013. godine.

http://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2014/07/draganhajdukovic-e1466677614128.jpghttp://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2014/07/draganhajdukovic-e1466677614128-150x150.jpgadminFizikadr Dragan Hajduković,Through the WormholeCrnogorski fizičar, Dragan Hajduković je predstavio svoju teoriju o bipolarnosti gravitacije u okviru američke naučne dokumentarne serije Through the Wormhole, koja se bavi temom gravitacije a emituje na Science Channel-u. Naime, 2. jula u okviru pomenutog popularnog serijala naš naučnik je predstavio svoju teoriju koja djeluje kao najbolji kandidat u...Dragan Hajduković "Through the Wormhole" SCI Fizika
Fondacija za promovisanje nauke Prona  Montenegrin Science Promotion Foundation