Američka svemirska agencija NASA priprema nove misije na Mjesec, u koje će biti uključena nova raketa za modul sa ljudskom posadom. Nove misije osvajanja  Zemljinog satelita odvijaće se u tri faze. NASA je najavila početak priprema za novu misiju, u okviru koje će astronauti prvo posjetiti novu bazu smještenu u orbiti Mjeseca.

Prema procjeni NASA, potrebno je dostići nekoliko tehnoloških ciljeva prije nego što ljudska noga opet kroči na prašnjavu površinu Mjeseca. Prvi korak uključuje izgradnju i usavršavanje letjelica kojima će se putovati ka Mjesecu. NASA želi da dovrši projekat specijalne supervelike rakete spejs launč sistem, potrebne za transport većih modula poput onog za posadu. NASA planira i graditi letjelice kojom će posada moći bez poteškoća da se spusti i podigne sa Mjesečeve površine. Ova tehnologija ima veliku važnost s obzirom da je ključna za preživljavanje posade.

Stručnjaci tvrde da misije koje podrazumijevaju ljudsku posadu neće ka Mjesecu krenuti prije 2026.godine.

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/08/moon-1972356_960_720.jpghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/08/moon-1972356_960_720-150x150.jpgadminFizikaMjesec,NASAAmerička svemirska agencija NASA priprema nove misije na Mjesec, u koje će biti uključena nova raketa za modul sa ljudskom posadom. Nove misije osvajanja  Zemljinog satelita odvijaće se u tri faze. NASA je najavila početak priprema za novu misiju, u okviru koje će astronauti prvo posjetiti novu bazu smještenu...Naučne Novosti