Naučnici sa Univerziteta Rokfeler u Njujorku stvorili su fetus koji se sastoji od ljudskih i kokošijih ćelija. To je urađeno kako bi se utvrdilo da li ćelije „organizatori“, koje emituju molekulske signale i ćelijama daju uputstvo kako da se razvijajaju i rastu, postoje i  kod ljudi.

Naučnici, na čelu sa doktorom Alijem Brivanlouom, ubacili su ljudske matične ćelije u pileći embrion. Rezultati su pokazali da se premještanjem ovih ćelija iz jednog embriona u drugi, podstiče stvaranje još jednog kičmenog stuba i centralnog nervnog sistema.

Time je utvrđeno da postoje ljudske ćelije „organizatori“.

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/06/embryo-544192_960_720.jpghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/06/embryo-544192_960_720-150x150.jpgadminMedicinaćelije,embrion,naučniciNaučnici sa Univerziteta Rokfeler u Njujorku stvorili su fetus koji se sastoji od ljudskih i kokošijih ćelija. To je urađeno kako bi se utvrdilo da li ćelije „organizatori“, koje emituju molekulske signale i ćelijama daju uputstvo kako da se razvijajaju i rastu, postoje i  kod ljudi. Naučnici, na čelu sa...Naučne Novosti