Spavanje može da nam izgleda kao prekidanje života, ali pravi problem predstavlja hronična nesanica. U Japanu oko 40% stanovništva noću spava manje od šest sati. Javno drijemanje, kao i u ovom non-stop restoranu u Tokiju, društveno je prihvatljivo.

Japanski pojam inemuri  ili spavanje u društvu označava poseban oblik drijemanja u kojem osoba spava na mjestu koje nije namijenjeno spavanju kao što je podzemna željeznička stanica ili čak tokom svečane večere ili u kancelariji. Budući da zvanično nespavate, kaže Bridžit Steger, stručnjak za Japan sa Univerziteta Kembridž u Engleskoj, morate da se ponašate kako je prikladno u određenoj situaciji, da budete društveno prihvatljivi. Na primjer, na sastanku se pravite da slušate ili skrivajte glavu iza papira dok spavate. Inemuri može čak da poboljša vašu poslovnu reputaciju jer pokazuje da radite do iscrpljenosti.

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/09/sleeping-3626021_960_720.pnghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/09/sleeping-3626021_960_720-150x150.pngadminMedicinaSpavanje može da nam izgleda kao prekidanje života, ali pravi problem predstavlja hronična nesanica. U Japanu oko 40% stanovništva noću spava manje od šest sati. Javno drijemanje, kao i u ovom non-stop restoranu u Tokiju, društveno je prihvatljivo. Japanski pojam inemuri  ili spavanje u društvu označava poseban oblik drijemanja u...Naučne Novosti