Otisak prsta može nam dati molekularni potpis koji otkriva način života, navike u ishrani ili medicinske probleme osobe koju ispitujemo. On se stvara kada su naši prsti u kontaktu sa nekom površinom. Prst iza sebe ostavlja tragove znoja i bilo koje druge supstance koja se na njemu nalazi.

Otisci prsta predstavljaju budućnost za medicinske testove, kao što je test na drogu. Ovo će biti brži i lakši način utvrđivanja da li se u krvi nalazi droga, od onoga putem davanje krvi ili urina. Kako znoj sadrži tragove hrane koju je neko konzumirao, tako će i otisak prsta sadržati tragove droge koja je uzeta.

 

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/06/finger-2081169_960_720.jpghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/06/finger-2081169_960_720-150x150.jpgadminTehnologijaOtisak prsta može nam dati molekularni potpis koji otkriva način života, navike u ishrani ili medicinske probleme osobe koju ispitujemo. On se stvara kada su naši prsti u kontaktu sa nekom površinom. Prst iza sebe ostavlja tragove znoja i bilo koje druge supstance koja se na njemu nalazi. Otisci prsta...Naučne Novosti
IASTE Crna Gora