Dragan Hajduković "Through the Wormhole" SCI

Crnogorski fizičar, Dragan Hajduković je predstavio svoju teoriju o bipolarnosti gravitacije u okviru američke naučne dokumentarne serije Through the Wormhole, koja se bavi temom gravitacije a emituje na Science Channel-u.

Naime, 2. jula u okviru pomenutog popularnog serijala naš naučnik je predstavio svoju teoriju koja djeluje kao najbolji kandidat u objašnjenju gravitacije, nakon srušenih supersimetričnih teorija  LHC eksperimentima, u CERN-u. Izbjegavajući  pojam tamne materije i  tamne energije, kojom nauka trenutno objašnjava ubrzano širenje kosmosa uprkos djelovanju gravitacionog polja, Hajduković uvodi pojam kvantnog vakuma koji predstavlja realno stanje materije podjednako kao i tečno, čvrsto i gasovito. U svoju teoriju uveo je i pojam virtuelnog gravitacionog dipola.

Hajdukovićev rad je dostupan u naučnim časopisima, kao što su Physics World i Nature Physics, a njegova je teorija privukla i italijanske astronome Alberta Vekjata i Marija Gaija, koji su riješili da istu testiraju.

Dragan Hajduković je partner Fondacije za promovisanje nauke, ujedno i predavač na Zimskoj školi nauke i  festivalu  Noć Istraživača 2013. godine.

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2014/07/draganhajdukovic-e1466677614128.jpghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2014/07/draganhajdukovic-e1466677614128-150x150.jpgadminFizikadr Dragan Hajduković,Through the WormholeCrnogorski fizičar, Dragan Hajduković je predstavio svoju teoriju o bipolarnosti gravitacije u okviru američke naučne dokumentarne serije Through the Wormhole, koja se bavi temom gravitacije a emituje na Science Channel-u. Naime, 2. jula u okviru pomenutog popularnog serijala naš naučnik je predstavio svoju teoriju koja djeluje kao najbolji kandidat u...Naučne Novosti