Mnogi se plaše da će, ako govore u snu, njihove tajne biti nebezbjedne i da će se razotkriti. Istraživanja pokazuju da u snu pričaju najčešće djeca, ali ne mora da znači da će svako dijete kada odraste zadržati tu naviku, koja se ne može svjesno kontrolisati.

Nauka kaže da su, dok spavamo, pričanju podložnije osobe koje pate od nesanice ili osjećaju neku vrstu pritiska. Međutim istraživanja su pokazala da se u prvoj i drugoj fazi sna javlja nejasan i nepovezan govor – komplikovani monolozi koji ne traju duže od pola minuta. U trećoj i četvrtoj fazi sna, čovjek počinje da  „brblja” i u tim riječima nema višeg smisla.

U većini slučajeva pričanje u snu prestaje samo od sebe.

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/06/woman-918981_960_720.jpghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/06/woman-918981_960_720-150x150.jpgadminNovostiMnogi se plaše da će, ako govore u snu, njihove tajne biti nebezbjedne i da će se razotkriti. Istraživanja pokazuju da u snu pričaju najčešće djeca, ali ne mora da znači da će svako dijete kada odraste zadržati tu naviku, koja se ne može svjesno kontrolisati. Nauka kaže da su,...Da li pričate dok spavate ? Novosti
IASTE Crna Gora