, Mašinski fakultet Podgorica,

“Smart Tech” – dobra prilika da se mehatroničari pokažu u punom sjaju

Mobilni robot sa airbag-om, robot gusjeničar sa nadograđenim robotom manipulatorom, robot koji hoda, mobilni robot na dva točka koji održava ravnotežu pri kretanju, samo su neke u nizu inovativnih stvari studenata mašinskog fakulteta u Podgorici.

Mehatronika osim znanja donosi i dobru zabavu

Projektovanje i konstruisanje interesantnih uređaja predstavlja veliko zadovoljstvo studentima odsjeka za mehatroniku. Potrebno je veliko znanje. Proces stvaranja uređaja koji ima odogovarajuće funkcije nije jednostavan, ali kad se sve uspješno završi osjećaj je neopisivo dobar kažu mladi studenti mašinstva.

6. Sajam nauke u Delti prepun savremenih tehnologija

Mehatroničari su predstavili i maketu mini hidrocentrale. Posjetioci su mogli vidjeti i prvog profesionalnog terenskog mobilnog robota koji je razvijen u Crnoj Gori sa pogonom na sva četiri točka i sa mehanizmom skretanja pomoću svih točkova. Sve je napravljeno na podgoričkom mašinskom fakultetu.

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2019/01/vlcsnap-2019-01-08-04h03m53s279-1024x576.jpghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2019/01/vlcsnap-2019-01-08-04h03m53s279-150x150.jpgadminNovostiTehnologijaMašinski fakultet Podgorica,Mašinski fakultet u Podgorici,Mehatronika,Mini hidrocentrale,Mobilni robot,Odsjek za mehatroniku,Podgorički mašinskoi fakultet,Studenti mašinstva“Smart Tech” - dobra prilika da se mehatroničari pokažu u punom sjaju Mobilni robot sa airbag-om, robot gusjeničar sa nadograđenim robotom manipulatorom, robot koji hoda, mobilni robot na dva točka koji održava ravnotežu pri kretanju, samo su neke u nizu inovativnih stvari studenata mašinskog fakulteta u Podgorici. Mehatronika osim znanja donosi...Naučne Novosti