Automobil bez vozaca u crnoj gori

Za 10 godina nećemo možda ni morati da polažemo vozački jer tada je u planu da našim ulicama kruže automobili bez vozača. Šta mislite, da li je to moguće?

To nije samo plod mašte, ovakva vozila su već u upotrebi, potrebno je samo da se njihov softver dovede do savršenstva.
Ulazite u vaš automobil, kažete željenu lokaciju, softver izračuna najbržu i najsigurniju putanju i vozi vas na odredište, a vi za to vrijeme popijete kafu za ponijeti, porazgovarate telefonom sa vašim prijateljima ili kolegama i bez nerviranja stižete na posao. Tako svaki dan stižete na bilo koje odredište.

DA LI ĆEMO MOĆI DA STISNEMO “GAS DO DASKE”?

Nema više policijskih kazni za prekoračenje brzine. Vaš automobil već ima podatke kolika su ograničenja i kakvo je stanje na putevima, tako da je sve spremno za pokret.

Mašinski inžinjeri koji spajaju mehaniku, elektroniku i programiranje imaju ozbiljan zadatak za vrijeme pred nama.
Bitno pitanje je, šta vi mislite o tome? Da li je ovakav prevoz bezbjedan? Ko kontroliše vozilo?

 

https://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/12/Samoupravljajuce-vozilo-4-1024x576.jpghttps://naucnenovosti.me/wp-content/uploads/2018/12/Samoupravljajuce-vozilo-4-150x150.jpgadminNovostiTehnologijaAutomobili bez vozača,Elektronika,Mašinski fakultet Podgorica,Mašinski inžinjeri,Mehanika,ProgramiranjeZa 10 godina nećemo možda ni morati da polažemo vozački jer tada je u planu da našim ulicama kruže automobili bez vozača. Šta mislite, da li je to moguće? To nije samo plod mašte, ovakva vozila su već u upotrebi, potrebno je samo da se njihov softver dovede do savršenstva. Ulazite...Naučne Novosti